Wednesday, 30 May 2012

“I believe in love…do you?




“I believe in love…do you?” – Mengapa tidak percaya? Hanya kerana kita dicurangi? Hanya kerana kita dikecewakan berkali-kali? Hanya kerana kita gagal dan gagal lagi?
Percayalah kecurangan yang berlaku, kekecewaan yang ditempuhi, dan kegagalan yang kita  alami, BUKAN salah kita, BUKAN sebab kita setia kepada dia, BUKAN sebab kita percaya pada cinta.TETAPI, itu menunjukkan yang Tuhan amat sayangkan kita!
Allah s.w.t terlalu care an kita dan menyayangi kita sehingga dia memberi halangan agar, kita terlepas dari bersama orang yang salah untuk kita. Tuhan membenarkan kita dikecewakan kerana Dia mahu kita mengenali lebih lagi tentang kehidupan dan orang-orang yang tidak baik untuk kita. Malah, Tuhan mahu kita lebih bijak membuat keputusan dan terus berusaha lebih gigih dengan harapan apabila kita benar-benar menemui kekasih sejati, cinta yang suci, kita benar-benar menghargainya!
  • That’s why, kita kena terus mempercayai pada cinta dan jangan sesekali putus asa! Kerana it is NOT your fault or no even anyones fault! Yang penting, keep believing in love, keep preparing for the day that you’ll be truly in love!
Mungkin sekarang ni kita baru bercinta, kemudian ada berbagai halangan… kemudian break-off. Lepas tu kita couple lagi…mula-mula, masing-masing sayang giler, cintan habis. Tapi later on, berubah hati pulak…
  • Adakah itu penyebab kita tidak percaya lagi dengan cinta?
Kerana, cinta yang sebenar-benarnya cinta… bukanlah penyebab perubahan itu, bukan yang membuatkan perpisahan itu, kan? Jika benar dia cinta, takkan dia sanggup berpisah atau mengecewakan orang yang dia cintai, jelaslah… dia hanya seorang yang suka mempermainkan perasaan orang. Obviously kita belum menemui CINTA!
Let’s say we’re married pula, and we marriage doesn’t work out… itu bukan bermakna kerana ada sesiapa yang buat salah atau sengaja tak nak perkahwinan itu berjaya tetapi, itu adalah kehendak  Tuhan yang mana, mungkin sedari awal lagi suami dan isteri ini tidak menyedari yang dia bukanlah untuk dikahwini sebenarnya. Tetapi mungkin kita rela berkorban, cuba untuk menerima seadanya… tetapi ended up, tak dapat nak terima. Still, the love is there… Cuma mungkin kita agak lemah untuk fight for it, agak kurang kemahuan untuk meneruskan usaha… again, Obviouslykita belum menemui orang yang benar-benar CINTAkan kita!
  • perhubungan cinta ini adalah satu proses yang tidak akan berakhir! Orang bercinta, dan terus bercinta… orang kahwin, boleh bercerai dan kahwin lagi… it’s a long process. Bukan hari ini bercinta, esok kahwin dah…settled! Mana ada macam tu ya…ianya adalah satu usaha yang tidak ada penamatnya.
Jika sudah menemui cinta, kita kena tambahkan lagi cinta itu agar kita terus bahagia bersama. At least kalau tak nak tambah pun maintain kestabilan percintaan itu…
Ramai di antara kita…bila dah memiliki, ok done! Dah tak pikat lagi, dah tak payah nak mesra-mesra lagi… Sure hilang kehangatan cinta tu!
Sebab, apabila dia percaya pada cinta, dia akan terus mengorat, memikat, menackle, bergurau senda, bermesra, usik-mengusik selalu, so…barulah bahagia dan kekal selamanya percintaan itu… Jangan biarkan cinta itu kehambaran sebelum waktunya.

The secret is…
  • Untuk memiliki seseorang yang mempunyai kesemua sifat sebegitu… bukan bersama saya..tpi kita kena bersama dengan orang yang Believe in Love!
– Seseorang yang sangat mempercayai pada cinta dan amat menghormati cinta itu, dia pastinya adalah orang yang juga menghormati dan teramat mencintai pasangannya.
So dari hari ini, sebelum you all berkenalan dengan lebih mendalam dengan sesiapa yang berpotensi tu, minta dia jawab dengan seikhlasnya, soalan paling penting, “I believe in love…do you?”

Monday, 28 May 2012

ashiteru~~menuggu~~




Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit ‘tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

(*)
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan ai ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk kedalam fikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan
Ulang (*)
Saatku sendiri fikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Ku mohon kau kembali

Saturday, 26 May 2012

giler iPad vs galaxy tab 10.1 inch



apple iPad


mlam nie aq tringin cgt nk pkai iPad..huhu...mybe pngaruh dri kwan at tmpat kje aq t0 k0wt..hahaha...si ary..dye bru jew bli iPad,mule2 aq x ksah p0n,yela rezki msing2 l0rhh tpi tbe2 cam best plak aq tgk iPad dye t0...erm mgkin aq kne sabar lgi k0wt t0x dpat an bnde t0,yela aq an xde pndapatan yg tetap...

aq x mmpu lgi nk beli bnde t0..hmmm...tggu la 2 0r 3 tahun lgi an..tpi cpe2 yg t'bce bl0g aq nie an n dew aty nuraini yg baek nk hadiah an at aq..aq 0k jew,aq trime seadanya...hahahaha...

h0pe 1day nnty aq akn dpat gak merasa pkai iPad mcam 0rg laen...kwan2 d0a an aq ye...hehe..
tpi m'usu aq plak ckap better aq beli galaxy tab 10.1 inch c0z aq an nk smbung stdy nnty s0 xyah la beli lpt0p lgi,tr0s jew beli galxy tab t0 c0z galaxy tab dh ciap dew micr0soft smue t0 nk wat kje p0n snang nnty...hmmm...tggu la bulan jatuh ke riba bru dpat pkai k0wt...hahahaha....


                                                 
samsung galaxy tab 10.1 inch




Wednesday, 23 May 2012

dunia belum berakhir



Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Masih banyak teman-teman ku di sini
Menemani ku

Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Wajah ku juga nggak jelek-jelek amat
Ada yang mau

( 3 )
Ku pikir-pikir
Ku pikir-pikir
Lebih baik aku menyingkir
Ku pikir-pikir
Ku pikir-pikir lelah
Oh oh...

( 4 )
Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Paling-paling juga kalau
Kamu mentok balik pada ku

( ulang 3 )

Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Masih banyak teman-teman ku di sini
Menemani ku
Andai kau tahu... apa yang ku rasakan
Andai kau mau... mengerti oh oh

( ulang 4 )

( ulang 3, 4 )

Paling-paling juga kalau
Kamu mentok balik pada ku
Dunia belum berakhir

Saturday, 19 May 2012

life

satu perkara yang aku pelajari tentang kehidupan
bahawa ia perlu diteruskan...

satu perkara yang aku pelajari dari cinta
bahawa ia tidak selalu bertahan..

satu perkara yang aku pelajari dari manusia
bahawa manusia itu cepat berubah..

Thursday, 17 May 2012

andainya...

Andai kata suatu hari nnt...
awk sdr y sy betul2 syg awk...
sy nk awk...
sebut nama sy dlm doa awk...
supaya sy dpt rasai y awk masih igtkan sy....
andai kata suatu waktu nnt....
awk sgt sedih...dan mase tu xde sape2 dgn awk...
awk tau kan cmner nk cri sy?
andai kata suatu saat nnt....
awk terluka....
awk igt lg kan cara nk cari ubat...
mcm dulu?
ubat 2 sentiasa ade unt awk...
walaupon xkn pernah kembali spt dulu..
ubat 2 sentiase ade....
andai kata suatu detik itu...
sy dh xde kat dunia ni...
awk jgn pernah rase bslh...
sbb sy dh maafkan awk..
walaupun pedih...
awk pun kene tau..
itu ujian dr ALLAH S.W.T...unt sy....
sy nk awk gembira.... ;')

Wednesday, 16 May 2012

Ella - Tiada Tangis Lagi




Tiada Tangis Lagi - Ella


 
Tajuk/Lirik Lagu: Tiada Tangis Lagi
Artis/Penyanyi: Ella
Engkau jadi kenangan dalam hati
Terlalu lama engkau pergi
Angin masih begitu
Alur nan biru
Memayungi taman kalbu
Kiambang menjadi lambang
Kau bagai bayang-bayang
Kini kuterbuang
Di danau tenang selalu
Seolah tidak tahu gelora di hatiku
Selama hayat ini kusimpan rahsia hati
Kukenang masa nan lalu
Terasa pilu
Ke mana harus ku mengadu
Kiambang menjadi lambang
Kau bagai bayang-bayang
Kini kuterbuang
Di danau tenang selalu
Seolah tidak tahu gelora di hatiku
Selama hayat ini kusimpan rahsia hati
Di sini kuberdiri
Tiada tangis lagi

Monday, 14 May 2012

peluang kedua..


sese0rang yg pernah mnyatakan sukar utk beri pluang kedua apabila kita sudah mmpunyai 1 sbab yg kukuh utk tdak mmpercayainya sewaktu pluang pertama diberi dulu..dipersiakan,dikhianati dan entah apa lgi yg mmbuatkan peluang kedua adalah sesuatu yg mustahil..

kadang kala betapa beratnya sesuatu kesalahan itu,namun seseorang itu perlu diberi peluang kedua agar dia dapat mmperbaiki ksilapannya dulu yg mungkin terjadi krana sikap yg tidak matang dalam mmbuat sesuatu kputusan ataupun pngaruh unsur luar..tidak smestinya kita mahu terus mnghukum kpada yg mnyakitkan itu...peluang mungkin wajar diberikan agar dalam kesesatan mncari kbhagiaan,ada jalan yg terang utk mnempuh hidup yg pnuh warna....

peluang yg entah keberapa juga boleh dberi kan sesuka aty kita mamandangkan kita yg lebih kenal dgn situasi yg b'laku dalam hdup sndri..seringkali aq percaya shgga aq punya khidupan sndri dan dpat mnentukan apa yg t'baek dlam hd0p aq....

tapi..

kita hnya mmpu b'usaha & b'doa agar hbungan yg dibina akan mnemui kbhagiaan..Mungkin stelah ggal bberapa kali,kita akan blajar mlepaskan dia prgi dgn aty t'buka..

Friday, 11 May 2012

Kasih Ibu








selamat hari ibu....
 inilah ibu sy..ibu yg terbaek & tiada galang gantinye..TERIMA KASEH untuk ibu..nana hrap 1 ary nnty nana akn dpat balas jse ibu..nana akn buat yg t'baek dalam ed0p nana utk ibu & kluarge....ibu insan yg pling pham dri Qu ini..u my lurve ibu...at bwah nie lgu khas buat ibu...<3




Ketika aku dibelai
Kasih sayang mu terindah
Kau tersenyum bila melihat diri ini

Kini ku telah dewasa
Kasih dirimu tak berbelah bagi
Hanya pada diriku

Seharum bunga indah
Pelukanmu itu sayang
Bak awan biru melindungiku

Hanyalah kasihmu
Yang aku perlu
Tiada duanya untuk kubandingkan darimu

Hanyalah kasihmu... ibu
Biarlah bersemadi dalam hati
Buat selamanya 


Kau ternilai bagi diri
Kesungguhanmu mendewasakanku
Andai semua berubah akhirnya
Sinarmu hilang selamanya





Wednesday, 9 May 2012

Ramlah Ram Feat. Sleeq - Sesaat Kau Datang



Lirik Lagu Sesaat Kau Datang -Ramlah Ram ft SleeQ

Verse 1
Sesaat Kau Datang……..
Sesaat Kau Hilang………
Kemunculan dirimu…..
Penuh misteri………..

Verse 2
Kau Mendekat…
Kau Menjauh….
Kau tinggalkan diriku…
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku……….

Verse 3
(Alif)


Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together

(Syarif)
I hate to be cold but i got to let you go

Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha….Ha…..Ha…Ha.…Ha…..Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 4
(Alif and Syarif)
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had 
Whats gone

Repeat Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa..
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 5
Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu……kepadamu

Wednesday, 2 May 2012

tr0s an ed0p..

dlu aq pnah sygkan kau..
tpi kau x pnah nk hrgai aq..
mulai arynie..
aq anggap kte xdew jd0h..
aq akn blajar hapus an
smue knangan yg pnah
kte cpta an b'same..
aq akn mnjdi insan yg sgt kejam
pde dri sndri..
seandainya aq x beri pluang
pde dri sndri utk mnerima yg laen..